magazin de jocuri cumpara jocuri joc de vanzare
 
 
joc topor
 
jocuri spacerjocuri spacer jocuri spacer
jocuri spacer
Jocuri bulltet categorie de jocuri Cele mai bune jocuri de strategie

Cele mai importante jocuri de strategie RTS ale tuturor timpurilor

Fiecare jucator vrea sa obtina propria satisfactie dintr-un joc de strategie in timp real. Unii asteapta bataliile masive, altii sunt incantati de inclestarile mici cu rol tactic. Unii prefera jocurile cu actiune rapida si exploziva, altii se orienteaza spre razboaiele de uzura epice. Unora le place construitul, altora numai sa distruga. Pentru unii e importanta viteza de reactie, in timp ce pentru altii strategia vine pe primul loc. E suficient de zis ca genul jocurilor de strategie in timp real e foarte popular datorita faptului ca ofera tuturor cate putin din micile lor placeri.

Desigur, datorita acestor aspecte, e greu sa intocmesti un top al celor mai bune jocuri ale acestui gen, opiniile variind de la un jucator la altul. Totusi, daca schimbi intrebarea in “Care sunt cele mai importante sau interesante zece jocuri de strategie in timp real la vremea cand au aparut?”... eh, atunci poti trece pe latura stiintifica pentru a da un raspuns complet si adevarat. Poti lua ca etalon elementele de gameplay, de mecanica a derularii povestii, inovatiile tehnologice si multe alte aspecte. Aceste valente reusesc sa compuna acest Top 10 al celor mai bune jocuri de strategie din istoria genului.

Pentru lista noastra, am luat in considerare contributia jocului la gen la momentul aparitiei sale. De asemenea, ne-am limitat la a alege numai un reprezentant al aceleiasi serii. Si, inainte sa incepem, trebuie sa dam la o parte un singur lucru:
 

Mentiune onorifica
Dune II” (Westwood Studios, 1993)

DUNE IICu siguranta nu poti vorbi despre jocurile de strategie in timp real fara a pomeni de “Dune II”, cel care a dat startul acestui fenomen. Nu, nu a fost primul joc de strategie, acest merit il are “Herzog Zwei”, lansat pe Sega Genesis in 1989, dar “Dune II” a fost primul joc de strategie in timp real pentru PC, iar genul a explodat in decada care a avut sa-i urmeze, aproape toate lansarile ulterioare avandu-si radacinile in acest joc.

In timp ce nu are nici un rost sa incerci sa joci jocul in zilele noastre (presupunand ca o sa gasesti o copie care sa ruleze pe PC-uri moderne), ii este recunoscut ca a stabilit niste conventii care au ramas impamantate de-a lungul timpului ca fiind inima acestui gen. Toata actiunea are loc pe un singur ecran, construirea bazei era o parte majora a sa, iar cladirile erau accesibile dupa un sistem ierarhic care trebuia urmat intocmai. Unitatile armate erau construite in baza si erau trimise sa elimine adversarii si tabara lor. In razboiul din joc erau implicate mai multe factiuni care aveau unitati diferite intre ele, specifice orientarii lor.

Studiourile Westwood erau constiente ca au dat lovitura cu “Dune II”, asa ca aparitia urmatoarei serii de jocuri de strategie, “Command & Conquer”, contine multe dintre elementele introduse odata cu succesul lui “Dune II’. Westwood Studios nu au fost singurii carora acest joc li s-a parut o idee extraordinara, majortiatea jocurilor de strategie care au urmat au imprumutat, mai mult sau mai putin, de la acest joc – piatra de temelie. Mentiunie onorifica... mai incape vorba?

Parerea jucatorilor:

  • Dune 2 ar trebui sa fie in capul listei. Mica scanteie de geniu a celor de la Westwood a fost o inspiratie pentru Warcraft si tot ce a mai urmat
  • Dune 2 e jocul de la care a inceput totul, asa ca isi merita pe deplin locul in aceasta lista!
  • Dune 2... ah, amintirile...! Un joculet distractiv... Unul din jocurile care m-a introdus in lumea jocurilor

    Locul 10 >>

Legaturi rapide

 

jocuri spacer
 Ultimele stiri