magazin de jocuri cumpara jocuri joc de vanzare
 
 
joc topor
 
jocuri spacerjocuri spacer jocuri spacer
jocuri spacer
Jocuri bulltet categorie de jocuri PC bulltet categorie de jocuri Strategie bulltet categorie de jocuri Europa Universalis: Rome

Europa Universalis: Rome

Europa Universalis: Rome
Lansare: 25 martie 2008; Paradox Interactive
Platforma Pret
PC PC
33.11 RON
Pret final, TVA inclus
Descriere Europa Universalis: Rome
Europa Universalis: Rome

“In cautarea unui cui am pierdut papucul...” incepe zicala care se termina cu prabusirea unui imperiu. Aceste vorbe au fost folosite des pentru a explica conceptul de istorie alternativa, in care mici schimbari sau abateri de la manuale duc la evenimente si rezultate total diferite de ceea ce stim noi. Sansa de a schimba complet istoria ne sta la dispozitie prin creatia celor de la Paradox Interactive: “Europa Universalis: Rome”. V-ati intrebat vreodata ce se intampla daca Pirus din Epir nu obtinea o victorie pirica si reusea sa inabuse din fasa fragila republica romana? Sau daca Cartagina putea evita dezastrus si distrugerea, invingandu-l in luptele din Italia pe Imparatul Romei? Sau daca Marc Antoniu il elimina pe Octavian, devenind el primul Imparat roman? Din pacate, zicala de mai sus pomeneste si de consecintele omiterii unei parti a relatarilor, iar “Europa Universalis: Rome” asta face: sare peste unele detalii istorice pentru a crea aventura sa proprie.
Cu siguranta numai premisa din “Europa Universalis: Rome” va face deliciul unor cezari in devenire. Jocul este unul de strategie clasic care imparte lumea adiacenta Marii Mediterane in provincii ce simuleaza foarte precis impartirea politica din istorie in perioada de la primul razboi punic pana la triumful primului imparat al Romei asupra rebublicii (Augustus, 27 i.e.n.). Poti alege sa incepi jocul din orice an in aceasta perioada de 250 si sa controlezi destinele oricarei puteri mici sau mari din zona existente in acel moment. Pornind de aici, jucatorul va trebui sa cladeasca un intreg imperiu, sa adune armate, sa indeplineasca misiuni de diplomatie, sa faca cercetari tehnologice, sa poarte razboaie si sa se amestece in politica interna sau externa a altor imperii.
Imensitatea si orizontul nemarginit al jocului sunt impresionante, conferindu-le jucatorilor posibilitatea de a-si fixa propriile lor obiective si prioritati. Cei care incearca pentru prima data aceasta serie pot fi descurajati de faptul ca nu li se vor prezenta niste obiective oficiale cbine definite si datorita gameplay-ului destul de lent. Totusi posibilitatile pe care le ai sunt mai mult decat fascinante: poti cuceri lumea cu Imperiul Seleucid, unind dezbinata natiune greaca, colonizand insulele britanice si trecand peste Zidul lui Hadrian.
Una din deciziile cu impact pozitiv implementate in “Europa Universalis: Rome” este legatura cursiva dintre straturile managementului de care e responsabil conducerea imperiului. Alte jocuri de strategie sunt construite pe nivele economice si tactice complexe, insa “Europa Universalis: Rome” alege sa reprezinte aceste aspecte cu ajutorul catorva cadre cu pictograme ale soldatilor, impartite in infanterie usoara si grea, arcasi si cavalerie. Jocul se concetreaza mai mult asupra aspectelor legate de politica externa si de cea interna, iar armata si comertul ca pe extensii ale acestora.
Practic acese joc pare a fi o varianta foarte detaliata si bine elaborata a lui “Diplomacy”, din moment ce puteri si blocuri de puteri dau piept intre ele, mutand frontierele inainte si inapoi, de obicei in razboiae nedecise de uzura sau de cucerire religioasa si culturala. O alta parte a timpului ramas jucatorului implica grijile politicii interne. Vom intalni personalitati ce indeplinesc anumite functii in aparatul de conducere a statului, de la guvernatori si cercetatori pana la generali vestiti, fiecare cu propriile trasaturi de caracter, cu propriile abilitati, loialitati si rivalitati cu alte personaje, in functie de relatia dintre familii si alte cateva conditii. Partea distractiva apare cand va trebui sa judeci conflictele dintre ei sau cand vei da unui general vestit comanda unei armate care ii este loiala lui personal si s-ar putea sa te trezesti in mijlocul unui razboi civil.
Concluzia e ca Paradox a creat un joc spre deliciul celor care nu au nici o problema cu faptul ca “Europa Universalis: Rome” le va ocupa cam patru saptamani pentru a experiementa strategia din perioada in care s-au afirmat romanii si e greu de spus cum ar fi aratat aceasta productie daca producatorul Paradox ar fi gasit cuiul si nu ar fi lasat mana libera istoriei.

Pentru a te putea bucura pe deplin de acest joc, trebuie ca sistemul tau sa indeplineasca urmatoarele cerinte tehnice:
Windows 2000/XP (compatibil si cu Vista)
Pc cu procesor Pentium 1.9 GHz sau echivalent de la AMD
512 MB de memorie RAM
Placa video cu 128 MB de memorie, suport pentru DirecX 9.0c si Pixel Shader 2.0
Poze Europa Universalis: Rome
Poza 1 pentru Europa Universalis: Rome Poza 2 pentru Europa Universalis: Rome Poza 3 pentru Europa Universalis: Rome Poza 4 pentru Europa Universalis: Rome Poza 5 pentru Europa Universalis: Rome
Filme Europa Universalis: Rome
Forum Europa Universalis: Rome » Adauga un subiect
cum colonizez o provincie ??? imediat in apropierea granitzei ????
Nici un raspuns. [raspunde]
Pune o intrebare sau exprima-ti parerea
Identificare
Mod
Nume de cont
Parola
Confirma parola
Adresa Email
Adresa email nu va fi facuta publica si nici nu va fi folosita pentru a trimite mesaje publicitare.
Cod de securitate Daca nu intelegeti textul, dati click si va apare o noua imagine
Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de 4 cifre din imaginea alaturata.
 
Indicele de popularitate al jocului: 5411
jocuri spacer
 Jocuri in top
Just Cause 2
Gears of War 3
Need for Speed: The Run NFS
Batman Arkham City